CO JE U NÁS NOVÉHO? - DENÍK ZE ZAVŘENÉHO DIVADLA no. 6

Po menší odmlce se vám opět hlásíme! Měli jsme totiž poslední týden trochu napilno.
O co šlo?
 
NOVÝ PROJEKT PRO ŠKOLY 
 
Naše divadlo, jak známo, rádo spolupracuje se školami a školním publikem. Je nám jasné, že aktuálně je fungování ve škole velmi náročné jak pro pedagogy, tak pro jejich žáky a studenty. Proto jsme si vymysleli program, který může pomoci oživit distanční výuku. Škole poskytneme ke zhlédnutí záznam vybraných inscenací z našeho repertoáru, který si mohou pustit buď v rámci hodiny společně nebo individuálně. Následně se pak s třídou spojíme přes online platformu a dodáme dramaturgický výklad, besedu s herci nebo třeba předneseme zajímavosti ze života autora. Zároveň máme ke každé inscenaci pro školy i pracovní list. Program je možné realizovat interaktivně nebo pouze formou výkladu a nabízíme ho po celý prosinec 2020 zcela zdarma. 
Podrobnosti u naší produkční Karolíny Stellové
 
VÁNOČNÍ BALÍČKY
 
Zatímco v sobotu 5. prosince zdárně proběhlo u nás na dvoře bezpečné Mikulášské zastavení, které splnilo všechna hygienická nařízení a snad i očekávání našich malých návštěvníků, v divadle už se to chystá na vánoční nadílku. Pokud nevíte, co svým blízkým letos nadělit a zároveň toužíte po smysluplném dárku, kterým zároveň podpoříte dobrou věc – tedy naše divadlo – máme pro vás jedinečný tip a tím jsou naše dárkové poukazy a vánoční balíčky. Více zde.
 
Nově máme v nabídce vánoční balíčky, které si můžete namíchat podle přání.


ZAČALI JSME OPĚT ZKOUŠET
 
Ano, je to tak, jsme zkrátka neúnavní pracanti a nezdolní optimisté, pročež jsme se nedlouho po premiéře bez diváků vrhli na zkoušení nové inscenace, tentokrát určené těm nejmenším divákům. Jedná se o adaptaci kouzelné knížky Vladislava Vančury KUBULA A KUBA KUBIKULA v režii naší dramaturgyně Kristýny Čepkové. Zahajovací zkouška proběhla 3. prosince, zrovna když napadl první sníh, což se do této pohádky skvěle hodí… A koho uvidíte na jevišti? Těšit se můžete na Hanu Mathauserovou, Petra Pochopa, Hasana Zahiroviće nebo Lukáše Šolce a Stelu Chmelovou.
Premiéru plánujeme na 24. ledna 2021. Držte nám palce!
 
Zkoušíme novou inscenaci pro děti! Pokud to půjde, premiéra bude už v lednu 2021!

Kam dál? Chcete ZPĚT NA BLOG nebo si radši dáte DALŠÍ ČLÁNEK?