IGNÁC V POPELNICI #5 / O Krvavce

KRVAVÁ SVATBA
Servus! Přiznávám, dlouho jsem se vzpamatovával z nejdříve odložené, posléze úplně zrušené premiéry MÁJE. Nám, hrdým dravcům to holt trochu déle trvá. Byl jsem nějaký zhrzený a uražený, ale nakonec jsem si řekl, že život jde dál… A u divadla to platí dvojnásob!

Divadlem se mezitím prohnalo tornádo nespoutané dívčí a ženské energie, naše domácí herečky Hanu a Stelu, které mám moc rád (a mezi které osobně počítám i Jarku Koškovou), doplnily jejich šikovné hostující kolegyně pod vedením režisérky Diany Šoltýsové. Sekunduje jim kolega Samuel Neduha, vlastně – co sekunduje! Vždyť ono se to točí skoro celé kolem něho. 

Lorcova KRVAVÁ SVATBA v podání Diany Šoltýsové, D21 a jeho hostů



Nejdřív jsem se obával, jestli těch ženských nebude na jednoho až moc, ale opak je pravdou. Holky, jestli jim tak můžu říkat, to u nás v Dédvacetjedničce pěkně roztočily! Bedlivě jsem sledoval celé zkoušení, kroužil jsem nad premiérami i první reprízou a podle toho, co jsem se dozvěděl o autorovi samotném, byl ten Lorca teda celkem sympaťák… 
Krvavku – jak inscenaci domácky říkám – vám můžu nakonec vřele doporučit. Ostatně, můžete sami nahlédnout do sekce ohlasů tady na webu, kde najdete dvě čerstvé recenze.

Choďte do divadla a pomozte vynést umění z dosahu popelnice.
Váš Ignác