DOPADLO TO DOBŘE?

Máme tu červen a s ním konec divadelní sezóny. Na jejím počátku možná mnozí z nás nevěřili, že se „dohraje až do konce“, ale nakonec se to – i přes mnoho zrušených a přeložených představení – skutečně podařilo! Bohužel ale ne bez značných ztrát. Tíha doby vymezené koronavirovou pandemií a na ni bezprostředně navazující válkou doléhá úplně na všechny, kulturní instituce naneštěstí nejsou výjimkou. Jejich hlavním úkolem je povznášet na duši, za některých okolností se to však nečiní zcela snadno. My se o to usilovně snažíme i přes četné překážky.

Dalo by se tedy říct, že „vše dobře dopadlo“, není to ale tak jednoznačné. Všichni víme, že nás ještě čekají těžké časy. Než se společně rozloučíme na závěrečném happeningu zvaném již tradičně TANCOVAČKA, který proběhne 23. června u nás na Dvoře JUDr. Emila Háchy, rádi bychom vám poděkovali za vaši dosavadní přízeň a zároveň vás znovu pokorně požádali o podporu. Ta může být duchovní i hmotná – můžete si zakoupit tzv. sponzorskou vstupenku nebo k nám do divadla přivést své přátele a známé, kteří u nás třeba ještě nebyli. 

I v červnu je na co zvát! Čeká nás premiéra adaptace Máchova Máje, nedělní Bajaja pro nejmenší diváky, derniérou se pak rozloučíme s autorskou inscenací Davida Drábka Rain Woman. Posledním představením v sezóně bude Spalovač mrtvol, který patří k divácky oblíbeným titulům a rovněž promlouvá k naší současnosti víc, než bychom si možná přáli…

Kéž je vám umění i nadále posilou v nelehké době. Držme si palce. 
Vaše D21